Săptămâna europeană a programării: Seara Stack Overflow – 16 octombrie 2015 – ora 19:00

Știați că aceasta este săptămâna europeană a programării informatice, ediția 2015? La inițiativa membrilor din comunitatea AgileHub, va sărbători și Brașovul organizând Seara Stack Overflow.  Exact! Acesta este evenimentul cu care am înscris orașul pe harta unei alte mișcări semnificative din lumea IT-ului internațional (Global Day of Coderetreat fiind un alt exemplu).

Ideea a venit acum câteva săptămâni stând la o discuție cu Alex, Cătălin și Adi, pe care-i veți întâlni la eveniment. Întrebarea la care încercam să răspundem era destul de simplă: cum am putea întruni programatorii având ca scop principal intensificarea relațiilor dintre membrii comunității? Totodată, simțeam că spiritul open source și de voluntariat mai pot fi dezvoltate în rândul IT-iștilor brașoveni. Iar dacă voluntariatul începe să-și facă prezența simțită la nivel local, fără de care AgileHub-ul nu ar fi existat, nu putem spune același lucru despre contribuțiile în materie de cunoștințe (forumuri, wikipedia) sau de tehnologie (open source, freeware). Știm că nu suntem nici noi la curent cu toate inițiativele, însă cu siguranță orice stimulent, precum Seara Stack Overflow, ne va aduce aminte cât de mult a progresat industria IT datorită unor oameni care și-au donat literalmente lumii întregi cunoștințele și munca lor.

Noi, comunitatea AgileHub, vrem să fim participanți activi la acest progres. Așa vom sărbători noi săptămâna europeană a programării informatice: contribuind la rândul nostru cu răspunsuri la întrebările adresate de o lume întreagă într-o seară de vineri pe care ne-o dorim exemplară, un îndemn de trecere de la pentru mine la pentru noi, pentru că doar împreună vom reuși să aducem Brașovul pe culmile cele mai înalte ale IT-ului internațional.

În vederea participării la eveniment, vă rugăm să vizitați pagina înscrierilor.

Seara Stack Overflow

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 12 Octombrie 2015. Săptămâna europeană a programării: Seara Stack Overflow – 16 octombrie 2015 – ora 19:00Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.

Anunță-ți prietenii!