Seara IQ Puzzle – 22 octombrie 2015 – ora 19:00

Serile IQ Puzzle au devenit deja tradiție la Anticafe AgileHub  și au la bază activități cu diverse jocuri de logică numite IQ Puzzle, de unde și numele evenimentului. La început, jocurile par simple, cu toate că noi nu am întâlnit pe cineva, și au jucat câteva zeci de persoane, care să nu-și înnoade mintea, în adevăratul înțeles al cuvântului. Soluțiile sunt cu atât mai greu de găsit cu cât persoana nu este obișnuită să se detașeze ușor și să privească situațiile din alte perspective. Însă șocul apare abia odată cu rezolvarea: Nu se poate! Era atât de simplu!

Vestea bună este că totul se învață. În două-trei sesiuni poți deveni campionul schimbării de perspectivă, îmbunătățindu-ți percepția asupra noilor situații. Este o chestiune de antrenament și oricine își poate lucra mușchii minții. Philip Carter, expert în evaluarea coeficientului de inteligență, spunea că deși cei mai mulți dintre noi considerăm că nu putem face mare lucru pentru a îmbunătăți creierul cu care ne-am născut, s-a dovedit că procesele gândirii pot fi ameliorate și amplificate efectuând diverse tipuri de teste – extras din cartea Teste de Inteligență și Psihometrie. Aceasta este și menirea serilor de IQ Puzzle, jocurile fiind complementare testelor de IQ, sau, s-ar putea spune chiar superioare pentru că antrenează, atât capacitățile senzoriale ale individului, lucrând la nivel de percepție, cât și inteligența logică prin stimularea gândirii spațiale.

Iar dacă pentru moment nu am venit încă cu suficiente argumente bune pentru serile noastre de IQ Puzzle, atunci, vă invit să citiți un extras din cartea „Antrenați-vă și protejați-vă creierul” de Nicolas Franck, carte pe care o veți găsi și la noi în vânzare: Punerea în evidență a unei neurogeneze la adult este una dintre cele mai importante descoperiri recente în domeniul neuroștiințelor. Ansamblul observațiilor privitoare la plasticitatea sinaptică și neuronală atestă faptul că acest organ numit creier este un sistem dinamic în perpetuă reconfigurare…. Dobândirea deprinderilor spațiale reglează neurogeneza și selectează o populație precisă de neuroni imaturi, cărora le sporește șansele de supraviețuire.

Acestea sunt doar câteva motive pentru care credem în valoarea serilor de IQ Puzzle. În primul rând, oaspeții noștri petrec un timp de calitate alături de prietenii lor, întâlnesc oameni noi, se simt bine, și nu în ultimul rând, se distrează pe cinste.

Vă așteptăm și pe voi la următoarea Seară IQ Puzzle din 22 octombrie 2015.

Colaj - Seara de IQ Puzzle - mic

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 12 Octombrie 2015. Seara IQ Puzzle – 22 octombrie 2015 – ora 19:00Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.

Anunță-ți prietenii!
Tags:
0