Am participat la nenumărate dezbateri despre agilizare, și de departe cele mai înfierbântate au fost cele legate de cum să ajungi la Scrum. Și mie personal mi-a luat mult să înțeleg că Scrum-ul în sine nu este o destinație ci o călătorie în lumea Agile. Iar cu cât am făcut mai mulți pași în această călătorie, am realizat că nu Scrum este secretul, ci asimilarea corectă a valorilor și principiilor agile. Faptul că făceam sau nu Scrum, acolo unde își avea sensul, era doar un indicator al maturității echipei din care făceam parte. De aici vine și ideea lui Radu de a ne facilita un atelier de explorare și aprofundare a Scrum-ului, atelier numit Esența Scrum.

Cui i se adresează acest atelier?

Dacă simți că ai dificultăți în a pune în aplicare ce ai învățat la cursurile de Scrum, dacă ce înseamnă Scrum încă nu este foarte clar pentru tine, dacă ai înregistrat deja câteva succese în călătoria ta Scrum sau dacă ești deja un bun Scrum Master, vino la acest atelier.

Ce vei învăța în acest atelier?

Radu vă va fi o zi întreagă la dispoziție atât pentru a vă accelera înțelegerea subtilităților din Scrum, cât și pentru a permite celor mai experimentați dintre voi să-și împărtășească cunoștințele cu ceilalți.

Metoda de predare

Se va porni de la o viziune comună asupra Scrum-ului, urmând a vă auto-organiza în așa fel încât să găsiți toate drumurile care vor duce către Esența Scrum. Veți lucra în echipă, iar atelierul se va desfășura iterativ de-a lungul întregii sesiuni. Colaborarea și schimbul de cunoștințe vor fi elementele cheie ale acestui atelier.

Materiale necesare

Fără laptop, nu vom scrie cod. Dacă vreți să ajutați organizatorii puteți veni cu post-it-urile voastre. Aveți grijă să nu vă lăsați acasă mintea, limba, urechile și empatia. De ele veți avea cea mai mare nevoie.

Derularea evenimentului

  • Durata: 1 zi
  • Program: de la 10:00-19:00
  • Pauze: între iterații, pauza de masă între 13:00-14:00
  • Comunicarea: limba română
  • Materialele de curs: NA
  • Loc: la Terroirs Boutique du Vin
  • Auditoriu: minim 3 participanți
  • Facilitator: Radu DAVIDESCU, mai multe informații pe pagina echipei trainerilor Scrum.

Unde te poți înscrie?

Pentru mai multe detalii legate de înscriere, vă rugăm să vizitați pagina „Înscriere la atelierul „Esența Scrum”- 28 iunie 2014”.

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 23 Iunie 2014. Esența Scrum. Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.

 

Invitație de participare la atelierul „Esența Scrum”