Vinerea trecută Camelia a făcut publică inițiativa AgileHub de a organiza primul eveniment Coderetreat din Brașov, eveniment care va necesita un pic mai mult decât cunoștințele noastre și efortul de organizare obișnuit. Conform regulilor de găzduire a unui coderetrat, vom asigura următoarele:

  • o sală pe întreaga durată a evenimentul (08:00-17:00),
  • prezența unui facilitator la eveniment,
  • gustările, mâncarea de prânz și cafeaua.

Evenimentul este pe placul nostru: gratuit și accesibil tuturor celor care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de programare. Singura deosebire față de cursurile și atelierele AgileHub de până acum, organizate doar pe bază de voluntariat și din fonduri proprii alături de un partener care ne-a pus la dispoziție sala pentru desfășurarea activităților, coderetreat-ul își dorește și asigurarea mesei participanților.

În acest scop și special pentru acest eveniment, din cauza întârzierii realizării ONG-ului, s-a creat următorul cont pentru donații RO81INGB0000999904032422 (RON) astfel încât oricine să poată sponsoriza evenimentul. Contul este pe numele meu (Cornel FĂTULESCU, co-fondator AgileHub), iar pentru a continua politica de transparență completă cu care v-am obișnuit, vom publica regulat extrasul de cont cu detaliile intrărilor și ieșirilor, deoarece acest cont va rămâne activ și disponibil donațiilor până la finalizarea procedurii de înființare a ONG-ului.

Pentru companii a fost creat și un formular, care ar trebui să le permită înregistrarea ca sponsori, urmând ca echipa AgileHub să preia aceste informații și să le publice pe pagina dedicată companiilor partenere.

Închei această pagină cu un citat despre coderetreat, extras și tradus din comunitate, citat care pe mine m-a ajutat să înțeleg imediat de ce avem nevoie de un astfel de eveniment în Brașov:

„Majoritatea profesiilor necesită exersarea regulată. De exemplu, ți-ar plăcea să vezi o formație care cântă împreună doar când ajunge pe scenă? Probabil că te-ai duce să-i vezi o singură dată și i-ai considera mai degrabă dezamăgitori.

Programatorii au nevoie și ei să practice în mod constant pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Programarea este grea. Să devii bun la ea, necesită multă practică. Și tot în acest proces de a deveni mai bun, vom învăța chiar și mai multe lucruri pe care vom dori să le practicăm. Precum o formație, avem nevoie de un mediu propice acestor exerciții. Nu putem experimenta în viața de zi cu zi supunându-ne la riscuri clienții noștri.

În sesiunile de coderetreat se crează acest mediu. Pe lângă practică, exersarea într-un astfel de eveniment este și distractivă; să programezi întreaga zi, fără nevoia de a livra!”

[paypal-donation]

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 3 decembrie 2013.

Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.