Sâmbătă, 14 Decembrie, a avut loc Coderetreat la Brașov. Au participat 7 programatori; noi credem ca este un număr suficient pentru a avea un eveniment de succes. Am creat un cadru unde aceștia s-au simțit bine și au învățat lucruri noi pe care le vor folosi în munca de zi cu zi.

Sub îndrumarea lui Irinel, facilitatorul tehnic al întâlnirii, venit tocmai din București special pentru acest eveniment, programatorii au exersat diferite practici XP: TDD, pair-programming și au descoperit că este mult  mai simplu în teorie decât în practică. Au ales să lucreze în multe limbaje (PHP, Java, C#, Node.js, JavaScript), au schimbat colegii după fiecare sesiune, s-au arătat cu adevărat interesați și dornici de a învăța și a încerca ceva nou.

Orice început este greu, și deseori lucrurile se mișcă puțin mai lent decât ne-am dori noi, însă entuziasmul nostru, în echipa AgileHub, crește atunci când vedem scânteia din ochii celor prezenți, când vedem că am contribuit puțin la motivarea lor și la calitatea produselor pe care ei le construiesc. Feedbackul pe care l-am primit de la participanți ne demonstrează că am făcut alegerea bună când am decis să aducem Coderetreat la Brasov.

Am reușit să ducem la bun sfârșit Coderetreat doar cu ajutorul primit din partea PENTALOG și TERROIRS, sponsorii noștri.

În Brașov, prin acestă întâlnire, toți cei prezenți am demonstrat că ne pasă de această meserie, că vrem și că putem să devenim din ce în ce mai buni, ceea ce va aduce un plus de valoare firmelor și clienților noștri finali.

Neil Amstrong spunea în 1969 următoarele: „Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”. Noi spunem că acest Coderetreat, ca parte din Global Day of Coderetreat, a reprezentat un pas mic pentru participanți dar un pas mare pentru Brașov.

Ne revedem în 2014!

Camelia CodarceaArticol scris de Camelia Codarcea în 23 Decembrie 2013.

Comments (1)

  1. Alexandra Marinescu

    Ma bucur tare ca AgileHub a raspuns la ideea de a organiza pentru prima data Global Day of Code Retreat in Brasov (anul acesta, alaturi de Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca). Speram ca impreuna, la anul, sa gasim oameni ca voi si in alte orase din Romania!
    http://globalday.coderetreat.org/

Comments are closed.