AgileHub-ul, o comunitate printre comunități

Se știe că este foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să fii agil singur, izolat în colțul tău, singura firmă agilă… Ei bine, lucrurile nu stau diferit nici pentru asociația AgileHub. Noi n-am fi organizat atâtea cursuri fără IT-iștii pe care îi formăm, fără firmele în care ei lucrează și fără celelalte comunități de IT din țară prin intermediul cărora am cunoscut numeroși specialiști, o parte contribuind și ei cu educație gratuită la Brașov.

Așa se explică faptul că în cadrul asociației acordăm o atenție specială parteneriatelor de orice fel: facem parte din Clusterul pentru Inovare și Tehnologie Brașov, am avut și cursuri sponsorizate de companiile brașovene, și am promovat valorile și principiile agile la evenimentele IT unde am fost invitați.

Însă în acest an, ne dorim mai mult. Ne dorim să aducem povestea AgileHub-ului dincolo de granițele Brașovului. Asta nu înseamnă o multiplicarea a conceptului, ci crearea unor parteneriate strategice cu alte comunități. Și ne bucurăm deja de câteva comunități partenere, care ne erau aproape de ceva timp și pe care le vom onora prin implicarea noastră în activitățile lor cu caracter educațional.

Împreună cu Camelia ne-am dus la CodeCamp-ul de primăvară unde am fost întâmpinați cu iasi.codecampcăldură și ne-am întors cu un feedback deosebit. Cu siguranță vom merge și la următoarele ediții. DevTalks Acum sunt în drum spre Cluj unde voi reprezenta AgileHub-ul la DevTalks. După Cluj-Napoca, merg la Sibiu, unde voi vorbi în cadrul unei conferințe organizată de o firmă de outsourcing despre realizările noastre de la Brașov și, bineînțeles, despre nevoia agilității. Logo-BEST-BrasovCât despre Best Brașov, cred că am apucat să anunțăm pe Facebook la momentul oportun. Specialiștii AgileHub au contribuit de mai multe ori cu cunoștințe despre agilitate sau programare în cadrul diverselor programe educative pentru studenți.  testcamp.roCel mai recent partener al nostru este testcamp.ro, probabil și cea mai mare comunitate de practici de testare din România, unde voi reprezenta asociația împreună cu Camelia. Și-ar mai fi câteva comunități cu care dorim să ne afiliem, doar că n-a fost încă momentul, sau atunci când am colaborat, nu s-a vorbit despre un parteneriat.

De ce căutăm comunități partenere?

  • să afle cât mai multă lume de misiunea noastră și să promovăm Brașovul ca un centru important de IT din țară;
  • să promovăm valorile și principiile agile la nivel național;
  • să facem schimb de experiență;
  • să extindem aria noastră de specializări cunoscând alți entuziaști doritori să contribuie cu educație gratuită la Brașov;
  • și să ne mândrim cu frumusețea noastră de oraș!

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 12 Mai 2015. AgileHub, o comunitate printre comunități.Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.

Anunță-ți prietenii!
Tags: , , , , ,
0