Prin septembrie 2014, știind că urmează să merg din nou în Asia, mi-am propus să caut zece lucruri deosebite, care să mă inspire, pe care nu le mai văzusem în altă parte, și cu care să mă întorc în Brașov. Și mi-a fost tare greu să aleg pentru că am văzut multe lucruri remarcabile, atât la Hanoi, cât și la Seul sau la Singapore. Așa m-am întors la finalul călătoriei cu, nici mai mult, nici mai puțin, de zece obiective noi pentru 2015. Astăzi, la aproape un an de la acea vizită, m-am hotărât să duc la bun sfârșit și ultimul obiectiv rămas – poate că și cel mai de seamă.

Plimbându-mă prin muzeele, parcurile și bibliotecile din Seul, era imposibil să nu remarc multitudinea de familii cu copii, tolăniți peste tot și citind împreună. Era un peisaj atât de captivant încât nu mi-a trecut prin cap să fac mai multe poze. Nu știu dacă era un eveniment special sau așa fac coreenii în fiecare weekend. Însă știu că în acele momente m-am întrebat cum de nu m-am gândit să merg cu Corneluș, băiatul meu cel mare, să citim undeva, ca activitate normală de zi pentru timpul liber. Oare n-ar putea fi mersul la bibliotecă, la muzeu, sau cititul în parc la fel de atrăgătoare și de frecvente ca joaca în nisip sau bătutul mingii?

Seul - privere amfiteatru - citit cu părinții

 

Revizuindu-mi prioritățile, și având la dispoziție cadrul propice unor astfel de activități, m-am gândit să le propun colegilor crearea unui weekend special, dedicat activităților educaționale în familie. Să aducem cărți pentru copii cu vârste mai mici și să ocupăm fiecare centimetru pătrat cu părinți și copii antipierzând vremea. Ideea a fost îmbrățișată imediat și urmează să organizăm primul weekend de carte în familie în perioada 3-4 octombrie 2015. Nici n-am cuvinte să exprim cât de mult aștept acel weekend și vreau pe această cale să vă invit și pe voi la citit cu copiii într-un mediu altfel, la Anticafe AgileHub.

Haideți să antipierdem vremea împreună cu copiii noștri!

Vezi și evenimentul de pe Facebook

Parteneri la acest eveniment

biblioteca Barițiu

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 17 Septembrie 2015. 3-4 octombrie 2015 – un altfel de weekend, un weekend de carte în familieGăsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.

Comments are closed.