Ideea cursului mi-a venit în cadrul firmei, într-un moment în care s-a propus să facem câte o prezentare colegilor pe o temă la alegere. Scopul era atât să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare, de exemplu, vorbitul în public, cât și să învățăm lucruri noi. Un coleg a ales să ne vorbească despre „arhitectura unei aplicații web”. Prezentarea a fost bună, însă am putut remarca că nu îi erau clare mecanismele principale, deși lucra la aplicații web de o bucată de timp.

Scopul cursului este înțelegerea acestor mecanisme care stau la baza oricărei aplicații web și crearea acelei imagini de ansamblu absolut necesare oricărui dezvoltator web profesionist:  cum se interpretează și execută diversele limbaje, middleware-ul necesar, protocoale de comunicare, ș.a.m.d.

În urma acestui curs, un programator va putea aprofunda fiecare piesă a puzzle-ului, extinzând prototipul simplist pe care îl vom realiza de-a lungul cursului într-o aplicație mai bogată.

Abia aștept să ne vedem la curs!

Marieta CristeaArticol scris de Marieta Cristea în 08 Octombrie 2014. Primul meu curs la AgileHub. Introducere în dezvoltarea aplicațiilor web. Găsiți mai multe informații despre Marieta pe pagina formatorilor web.