Transfer bancar:

RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601

Direcționare 2%:

CUI 33086548 RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601
 
Comunitate , vocație și educație!

ZIPoVestea unei carti – Te rog, ai grijă de mama

Adina Stoicescu ne aduce prezentarea cărţii „Te rog, ai grijă de mama” şi povestea publicării ei la Editura ZIP

terogaigrijademama

Te rog, ai grijă de mama de Kyung-sook Shin a fost tradus pentru prima dată în limba engleză în 2011, fiind distins cu „Man Asian Literary Prize”, acordat anual celui mai bun roman scris de un autor dintr-o ţară asiatică, publicat sau tradus în limba engleză. Kyung-sook Shin a devenit atunci primul scriitor coreean şi totodată prima femeie care câştiga acest premiu.

Romanul Te rog, ai grijă de mama, prin notorietatea de care se bucură pe plan internaţional (vânzările se apropie de 2 milioane exemplare în 19 ţări, până acum) şi prin faptul că este primul roman coreean modern tradus şi publicat în limba română, deschide larg o poartă prin care publicul din România ia contact atât cu literatura coreeană contemporană, cât şi cu viaţa cotidiană a poporului coreean.

Autoarea reflectă în paginile cărţii şi trăiri personale şi întâmplări autobiografice, făcând astfel ficţiunea să trezească cititorilor propriile amintiri şi imagini legate de trecutul personal şi în special de persoana mamei. Traducerea în limba română îi aparţine lui Tae Hyun Oum, profesor de limba română la Hankuk University of Foreign Studies (HUFS) în Coreea de Sud, promotor al culturii coreene în România.

http://librarie.carturesti.ro/te-rog-ai-grija-de-mama-380308

Anunță-ți prietenii!