Transfer bancar:

RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601

Direcționare 2%:

CUI 33086548 RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601
 
Comunitate , vocație și educație!

Curs Introducere în Angular 5

Introducere în Angular 5

Angular este unul dintre cele mai importante și mai populare framework-uri de frontend, alături de React și Vue, care te ajută să creezi Single Page Applications (SPAs).

Față de AngularJS (1.x), Angular 5 vine cu foarte multe schimbări de arhitectură și de paradigme, librăria RxJS (async programming) și TypeScript (un fel de JavaScript pe steroizi) și multe multe alte suprize plăcute (sau neplăcute pentru cei care știau AngularJS și care sperau ca upgrade-ul la noul Angular să fie o formalitate). Din acest motiv cei care au lucrat foarte mult în AngularJS, trebuie să învețe de la zero noul Angular, pentru că reprezintă schimbare destul de majoră, majoritatea considerând că este un framework total diferit față de ce a fost AngularJS(1.x). Au dreptate :).

Scopul acestui curs este să prezinte paradigmele pe care le propune noul Angular, să introducă TypScript astfel încât să putem facem de la cap la coadă o aplicație simplă care să ajute participanții să memoreze sintaxa framework-ului și să înțeleagă aspectele de bază ale arhitecturii unei aplicații în Angular.

În acest curs vei învăța despre:

Arhitectura Angular – privire de ansamblu
ES6 / typeScript pe scurt
Template-uri în Angular
Afișarea condițională elementelor
Arhitectura unei aplicații Angular în practică
Servicii, Http, Observables
Formulare, Validare
Routing

Metoda de predare

75% practică, 25% teorie, exercițiile find realizate împreună cu formatorul.

Cui se adresează acest curs:

Acesta nu este un curs care prezinte conceptele de bază din JavaScript, ceea ce înseamnă că pentru a beneficia la maximum de informții și exerciții este nevoie ca participanții să:

  • aibă cunoștințe și să fi lucrat cu JavaScript și/sau jQuery sau celor care au lucrat  înainte în AngularJS (1.x) și doresc să se pună în temă cu noul framework Angular 5.x.
  • să fie confortabili cu CSS și HTML
  • să mai fi lucrat cu npm și NodeJS precum și să aibă cunoștințe minime de cmdline-ul (vor trebui rulate câteva comenzi destul de simple în cmdline)
  • ești confortabil să folosești ES6 sau vrei să înveți ce sugar syntax îți propune ES6
  • fie dispuși să învețe puțin  TypeScript

Materiale necesare

Pentru partea practică este necesar un laptop cu Visual Studio Code care se poate descărca gratuit de la http://code.visualstudio.com/.

Pentru a ne asigura că toți dezvoltăm aceeași aplicație cu aceleași dependințe, e important ca participanții să  urmeaze instrucțiunile de instalare de pe acest link (https://angular.io/guide/quickstart) sau să vină cu 45 de minute înainte de training pentru a fi ajutați de formator la configurarea mediului de lucru.

IMPORTANT: Chiar dacă folosiți în mod uzual alt editor pentru scrierea codului, vă rugăm să instalați Visual Studio Code, pentru ca toate activitățile de debugging să meargă mai repede și să petrecem mai mult timp învățând despre Angular și nu în a înțelege cum se rezolvă problema X în editorul Y.  Când toți participanții folosesc același editor, reușim să evităm timii morți și să creștem productivitatea.

Derularea evenimentului

Durata: 2 zile
Program: intervalul orar va fi anunțat pe email participantilor

Pauze: între exerciții + pauza de masă 13:00-14:00
Comunicarea: limba română

Materialele de curs: toate exercițiile vor fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs adițional va fi transferat ulterior în format electronic

Loc:  va fi anunțat pe email participantilor
Auditoriu: minimum 4 participanți

Anunță-ți prietenii!