Transfer bancar:

RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601

Direcționare 2%:

CUI 33086548 RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601
 
Comunitate , vocație și educație!

Curs Gratuit „CI with Jenkins and Docker”

Curs Gratuit „CI with Jenkins and Docker”

Continuous Integration (CI) reprezintă o practică din ingineria software care facilitează livrarea aplicației într-un timp cât mai scurt și cu cât mai puține probleme. Prin intermediul unei platforme (Bamboo, Team Foundation Server, Jenkins, GitLab) se pot automatiza integrările la schimbările de cod, realizate de către mai mulți programatori pe aceeași ramură, dintr-un proiect (Git, TFVC, SVN).

Pentru a putea elimina problema “la mine pe PC funcționează” și pentru a putea livra produsul într-un mod cât mai ușor, indiferent de mediul de dezvoltare (local, development, staging, production) se utilizează Docker. Docker reprezintă o unealtă făcută pentru a ușura munca de creare, instalare și rulare a aplicațiilor, folosind containere.

Cui se adresează acest curs ?

Cursul se adresează în principal programatorilor cu o minimă experiență de script și/sau unul din limbajele de programare: C++, C#, Java. Pe lângă acestea, cunoștințe minimale despre Docker și Git ar oferii un plus de rapiditate la înțelegere.

În acest curs vei învăța despre:

Atelierul este împărțit în două părți. În cadrul primei părți vei înțelege cât de important este un server de automatizare și cum se poate seta prin intermediul acestuia un mediu de testare/dezvoltare cât mai eficient. În cea de-a doua parte, vom utiliza platforma Jenkins pentru a seta propriul flux de testare/integrare continuă, având că punct de pornire o aplicație dezvoltată în C#.

Metodă de predare:

  • 40% teorie
  • 60% practică – exercițiile fiind realizate împreună cu formatorul.

Materiale necesare:

Pentru partea practică este necesar un laptop cu următoarele unelte instalate: 

Derularea evenimentului:

  • Durata: 1 zi
  • Program: intervalul orar va fi anunțat pe email participanților
  • Comunicarea: limba română
  • Materialele de curs: toate exercițiile vor fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs aditional va fi transferat ulterior în format electronic
  • Loc: va fi anunțat pe email participanților
  • Auditoriu: minim 4 participanți
  • Formator: Alen Smailović
Curs Gratuit „CI with Jenkins and Docker”
Anunță-ți prietenii!