Transfer bancar:

RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601

Direcționare 2%:

CUI 33086548 RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601
 
Comunitate , vocație și educație!

Atelier Gratuit “Data Access Layer in SQL Server”

Atelier Gratuit “Data Access Layer in SQL Server”

T-SQL (Transact – SQL) este dialectul limbajului SQL (Structured Query Language) implementat de Microsoft în SQL Server. Cu ajutorul acestui limbaj interogăm baza de date, dar putem și implementa obiecte de validare și abstractizare a bazei de date.

Un strat se validare și abstractizare a datelor este folositoare pentru asigurarea corectitudinii datelor introduse; autorizarea accesului la date; precum și pentru o mai mare flexibilitate a dezvoltării ulterioare a bazei de date. Acest curs te va ajuta să te familiarizezi cu implementarea unui strat de acces la date în baza de date SQL Server utilizând view-uri, funcții, trigger-e și proceduri stocate.

Cui i se adresează acest curs?

Acest curs se adresează celor care doresc să învețe elemente avansate de dezvoltare a bazelor de date relaționale sau să iși consolideze cunoștiințele actuale.

  • programatori care au implementat deja query-uri și doresc să avanseze în dezvoltarea bazelor de date.
  • studenți și programatori începători care știu deja să interogheze baza de date si doresc să afle despre funcționalitățiile avansate.

În acest curs vei învăța despre:

În acest curs vei învăța elementele avansate de dezvoltare a bazelor de date SQL Server. Vei implementa view-uri, funcții, trigger-e și proceduri stocate. Vei învăța cum să le folosești astfel încât să asiguri corectitudinea datelor salvate în baza de date și totodată să faci mai ușoară dezvoltarea ulterioară a bazei de date. Vei învăța și despre tranzacții pentru a asigura atomicitatea modificări datelor în baza de date.

Urmând acest curs vei fi pregătit să dezvolți o bază de date robustă care să asigure corectitudinea datelor stocate. Vei putea continua prin a aprofunda aceste cunoștiințe și prin a învăța utilizarea lor în vederea optimizării accesului la date.

Metoda de predare:

Partea teoretică și instrucțiuniile suportate de limbajul SQL sunt predate de formator pe baza unei prezentări.

Fiecare capitol din curs se încheie cu un laborator. Vei primi două fișiere pentru fiecare laborator: un fișier cu exercitii și altul cu rezolvarea lor. Exercițiile vor fi rezolvate cu ajutorul formatorului și vor putea fi continuate și după curs. După rezolvare vei putea să compari soluția găsită cu soluția propusă de formator.

Materiale necesare:

Organizatorii nu vor asigura calculatoarele necesare realizării exercițiilor din timpul cursului. Fiecare cursant își aduce propriul calculator cu următoarele programe instalate:

După înscriere veți primi instrucțiunile de instalare.

Derularea evenimentului:

  • Durată: 1 zi
  • Program: 09:00-18:00. În urma înscrierii veti fi contactați de AgileHub pentru mai multe detalii.
  • Pauze: între exerciții + pauză de masă 13:00-14:00
  • Comunicarea: limba română
  • Materialele de curs: toate exercițiile for fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs adițional va fi transferat ulterior în format electronic
  • Loc: va fi anunțat pe email participanților
  • Auditoriu: minim 5 participanți
  • Formator: Mihaly Torok
Atelier Gratuit “Data Access Layer in SQL Server”
Anunță-ți prietenii!