Transfer bancar:

RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601

Direcționare 2%:

CUI 33086548 RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601
 
Comunitate , vocație și educație!

AgileHub – partener în proiectul pilot ROBO PlayLABS finanțat prin Fondul Știintescu Brașov

Școala Gimnaziala nr. 11 – St. O. Iosif Brașov derulează în perioada 1 iunie – 24 noiembrie 2017 proiectul “ROBO PlayLABS” finanțat de Fondul Științescu Brașov din dorința de a încuraja pasiunea pentru științe și tehnologie a elevilor printr-o abordare creativă interdisciplinară și prin mentorarea primilor pași în lumea tehnologiei.

banner-stiintescu

Atelierele practice din cadrul acestui proiect au la bază o abordare creativă față de știință și tehnologie prin utilizarea roboților programabili Wonder Workshop Kit Dash and Dot.

La sfârșitul atelierelor, participanții vor avea competențe de bază de programare a unui robot în vederea îndeplinirii unei sarcini specific, vor rezolva creativ probleme pentru a finaliza o sarcină folosindu-se de cunoștințe dobândite în matematică, mecanică, fizică și își vor dezvolta abilitatea de a colabora și de a lua decizii exersînd în același timp și spiritul de echipă, perseverența și proactivitatea.

Beneficiari direcți: 50+ tineri cu vârste cuprinse între 9-14 ani (clasa IV – VIII)

Finanțare: 11.000 lei

Echipa de implementare:

 • Georgeta Radu – coordonator proiect – șef catedră arie curriculară ”Științe și Tehnologie”, profesor de Educație Tehnologică, Desen și Informatică, coordonator programe parteneriate, consilier cu probleme educative și activități extra curriculare.
 • Grigore Camelia – mentor Ciclul primar – profesor învățământ primar, implicată în proiecte Erasmus și Comenius.
 • Vasiliu Georgeta – mentor Ciclul Gimnazial – profesor matematică, responsabil proiectare-coordonare-evaluare-control al activității didactice, participare în proiecte Erasmus+ și Comenius.
 • Lucica Ghișe – mentor Ciclul Gimnazial – profesor matematică, licențiată în matematică/fizică/informatică.
 • Olga Fătulescu – coordonator activități practice – reprezentant partener AgileHub (ONG care oferă programe de educație non-formală pentru copii în domeniul tehnologiei informației), absolvent în domeniul tehnologiei informației, implicată în proiecte creative pentru copii în cadrul ScriuCod – AgileHuB

Descriere activități

 1. Activitate de coordonare generala a proiectului: organizarea echipei, monitorizarea activităților din cadrul proiectului, realizarea achizițiilor necesare pentru desfășurarea proiectului, raportare (1 iunie – 24 noiembrie 2017)
 2. Elaborare a conceptului de ateliere creative (1-30 iunie 2017)
 3. Activitate de promovare a proiectului si a rezultatelor sale. (4 septembrie – 24 noiembrie)
 4. Activitate de informare și motivare a participanților. (4-29 septembrie)
 5. Selecția participanților (25-29 septembrie)
 6. Organizarea și desfășurarea atelierelor practice (1 octombrie – 17 noiembrie).
 7. Organizarea evenimentului “ROBO Fest” la finalul proiectului pentru diseminarea rezultatelor și activităților realizate pe parcursul acestuia. (13-24 noiembrie)

Contact:

Pentru mai multe informații ne puteți scrie prin intermediul formularului de contact pus la dispoziție pentru Robo PlayLABS.

Înscriere Robo PlayLABS:

Pentru înscrierea elevilor, vă rugăm consultați formularul de înscriere.

Elevii pot fi înscriși doar de părinți.

Pot fi înscriși doar copiii Școlii Gimnaziale Nr. 11 – St. O. Iosif Brașov care se încadrează în grupul țintă: tineri cu vârste cuprinse între 9-14 ani (clasa IV – VIII)

 

 

Anunță-ți prietenii!