Transfer bancar:

RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601

Direcționare 2%:

CUI 33086548 RO45 BTRL RONC RT0V 2628 9601
 
Comunitate , vocație și educație!

Curs Responsive web design extins

Responsive web design este o abordare în webdesign menită să îmbunățățească experiența de utilizare a aplicațiilor web, indiferent de device-ul de pe care este accesată aplicația web. În prezent, un utilizator interacționează cu conținutul online de pe mai multe device-uri (în timp ce uită la televizor, își verifică smartphone-ul căutând mai multe informații despre actorii lui preferați, în timp ce un alt prieten de pe tabletă caută trailer-ul filmului la care se uită, ca să decidă dacă filmul merită sau nu vizionat), aplicațiile web au nevoie să se adapteze la acest nou context și să ofere o experiență plăcută, facilă, adaptată, indiferent de pe device-ul de pe care este consumat conținutul.

Cui i se adresează acest curs?

Dacă ești curios cum se dezvoltă site-urile care arată bine în orice browser modern și pe orice device (laptop, PC, smartphone, tabletă), acest curs este pentru tine.

Acest curs presupune 0 cunoștințe despre web development și mobile development.
Totuși, dacă în trecut ai studiat HTML și CSS, acest curs te poate ajuta să îți reamintești și să ajungi la zi cu modul în care au progresat cele 2 limbaje.

În acest curs vei învăța despre:

Acest curs este unul imersiv, în care vom porni de la 0 și vom învăța împreună cum se dezvoltă de la 0 un website responsive, care arată bine în browserele moderne și pe device-uri de tip smartphone sau tabletă.

Vom învăța cum să facem un website de prezentare personal, care va cuprinde 5 pagini (homepage-ul, pagina de descriere personală, o pagină în care este prezentat portofoliul nostru, o pagină standard de blog cu cele mai recente postări și o pagină de contact).

Istoricul HTML și CSS (învățând un pic despre cum au evoluat cele 2, vom înțelege mai bine scopul și utilitatea lor și de ce sunt ele omniprezente în orice proiect web)
HTML5 – ce este, de ce este el important, tag-uri esențiale
CSS3 – ce este, de ce este el important, selectori importanți și tehnici de bază
Abordări și Tehnici în Responsive Web Design
Bootstrap (cel mai popular framework de front-end web development)
Cum se uploadează un proiect prin FTP

Metoda de predare:

Cursul constă în prezentarea conceptelor de bază, fiecare capitol fiind urmat de exerciții practice dezvoltate împreună cu formatorul.

Materiale necesare:

Pentru realizarea exercițiilor participanții au nevoie de un laptop pe care pot lucra, un text editor (în care vom scrie codul) și browserul Chrome instalat (în care vom testa proiectul nostru).

Derularea evenimentului:

  • Durata: 16 ore
  • Program: intervalul orar va fi anunțat pe email participanților
  • Pauze: între prezentarea formală şi dezvoltarea aplicației – se anunță la începutul cursului.
  • Comunicarea: limba româna
  • Materialele de curs: toate exercițiile for fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs adițional va fi transferat ulterior în format electronic
  • Loc: Anticafe AgileHub
  • Auditoriu: minim 5 participanți
  • Formatori: mai multe informaţii pe pagina echipa formatorilor

Pagina inscrieri

Vă așteptăm la cursul de Responsive Web Design extins

Anunță-ți prietenii!