Cursul GRATUIT de introducere în ASP.NET CORE se bazează pe platforma ASP.NET .
ASP.NET Core este o platformă de dezvoltare pentru aplicații web modernă, performantă, extensibilă, ușoară de învățat și de folosit.
Bazându-ne pe tehnologia .NET Core, se poate dezvolta utilizând orice limbaj de programare (C#, VB.NET, F# etc.) suportat de această tehnologie. Spre deosebire de varianta MVC și Webforms, poate rula pe orice sistem de operare (Windows, OS X, Linux etc.) și este complet gratuită și open-source.
Fiind inspirată și de “Ruby on Rails”, platforma oferă multe facilități de accelerare a dezvoltării (model binding, validare, securitate etc.) fără să restricționeze însă creativitatea programatorului.

Cui i se adresează acest curs?

Cursul se adresează în principal programatorilor cu un minim de cunoștințe în Web, ASP.NET, HTML, C#, .NET, dar chiar și studenții fără experiență practică pot să prindă din mers noțiunile necesare dezvoltării aplicațiilor ASP.NET MVC.

În acest curs vei învăța despre:

Cursul are opt capitole formate din aspecte teoretice și o parte practica. Vom dezvolta un mic site, pas cu pas, de-a lungul capitolelor.
Cap.1 – Descriere MVC
Cap.2 – Routing
Cap.3 – Controller-e și acțiuni
Cap.4 – Razor
Cap.5 – Model Binding și ViewModel-e
Cap.6 – Filtre și securitate
Cap.7 – Validare

Metoda de predare

80% practică, exercițiile find realizate împreună cu formatorul.

Materiale necesare

Pentru partea practică este necesar un laptop cu Visual Studio Code sau Visual Studio 2015 cu suport de .NET Core. Visual Studio Code se poate descărca gratuit de la http://code.visualstudio.com/ . Utilizarea acestuia este gratuită chiar și pentru uz comercial.

Derularea evenimentului

  • Durata: 2 zile
  • Program: intervalul orar va fi anunțat pe email participantilor
  • Pauze: între exerciții + pauza de masă 13:00-14:00
  • Comunicarea: limba română
  • Materialele de curs: toate exercițiile for fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs adițional va fi transferat ulterior în format electronic
  • Loc:  va fi anunțat pe email participantilor
  • Auditoriu: minimum 4 participanți

 

 

Curs Gratuit de Introducere în ASP.NET Core