Era primăvara lui 2013 când m-am întors în țară. Am venit cu dorința de a contribui la dezvoltarea comunităţii IT, de a împărtăși din cunoștințele și  experiența  mea în lumea agilă și modul de organizare pe care acesta îl presupune. Nu știam exact cum să încep însă atunci când îți dorești ceva cu adevarat, lucrurile se întâmplă într-un fel şi întâlnești persoanele potrivite cu care să pornești la drum. Așa s-a intamplat și în acest caz: la momentul oportun l-am întalnit pe Cornel care își dorea acelaşi lucru și apoi pe Bogdan, Andreea, Viorel, Irinel. Împreuna am dezvoltat conceptul AgileHub, ONG-ul așa cum il cunoașteți:                          suntem independenți, neafiliati niciunei firme sau organizații. Nu avem scop de recrutare! Deși fiecare dintre noi este angajat în cadrul unei firme, NU reprezentăm în nici un fel interesele acestor firme, lucru de care s-au convins cei care au venit la cursurile noastre. Scopul nostru este ca Brașovul să devină un foarte important centru IT din Romania, iar acest lucru este posibil doar atunci cand fiecare dintre noi devine mai bun. Acest concept s-a extins treptat si persoane din alte orase: Bucuresti, Cluj, Iasi au devenit participanți la programele noastre.

Chiar dacă din punct de vedere juridic existăm doar de cateva zile, de-a lungul celor 9 luni de cand avem intalniri lunare, AgileHub-ul a reușit să ofere măcar o ocazie de învățare pentru mai mult de 200 de persoane:

  • Am început cu cursurile Scrum pentru cei din IT la care au participat 99 de persoane,
  •  Am extins acest curs și pentru cei care lucrează în alte domenii, iar la cele două editii au fost 15 participanți.
  • Atelierele lunare pe teme agile au strâns aproximativ 40 de participanți.
  • Am pus pentru prima data Braşovul pe harta Global Day of Code Retreat, am continuat cu cursuri tehnice pentru cei cu experiență în programare și recent am făcut primul pas dintr-un program mult mai amplu de reconversie profesională pentru cei ce își doresc să înceapă să lucreze în programare, cursuri la care au participat peste 50 de persoane.

Toate aceste date  ne bucură, însă feedbackul primit de la participanți ne motivează cel mai tare.

Avem idei, avem energie și am intalnit pe parcurs persoane entuziaste care ni s-au alaturat, astfel încât pe langă cursurile pe care am vazut că le considerați utile si pe care vom continua sa le organizam, ne dorim sa îmbogățim curicula:

  • noi tehnologii, noi cursuri pe management agil,
  • terminarea implementării unui program de reconversie profesională,
  • crearea unui program pentru elevi si studenti, astfel încât numărul celor care vor profesa în acest domeniu să crească.

Ne dorim ca si pe viitor accesul la toate aceste cursuri să fie gratuit.

Obtinerea statutului de Organizatie Non-Guvernamentala  deschide o nouă portiță de contribuții financiare pentru noi, printre care:

  • posibilitatea fiecărui angajat de a direcționa 2% din impozitul pe anul trecut către noi. Încercăm să înlesnim procedeul cât mai mult, de aceea punem la dispoziție formularul 230 (pentru donarea a 2%) precompletat cu detaliile Asociației (formular_230_2013). Acest formular poate fi depus de oricine la Finanțe în orașul donatorului.
  • donații directe în contul bancar deschis la Volksbank pe numele Asociatiei AgileHub IBAN RO30VBBU2511BR2628962701.

În cazul în care locuiți in Brașov, doriți să redirecționați acei 2% din impozit către Asociația AgileHub, însă programul vă impiedică să treceti pe la sediul celor de la Finante, vă rugăm să ne scrieți acest lucru pe adresa contact@agilehub.ro și vă vom contacta pentru a ne întâlni și a ne da formularul astfel încât să îl depunem noi pentru d-voastră.

Vă multumim pentru sprijin și asteptam sa ne (re)vedem!

 

Camelia CodarceaArticol scris de Camelia Codarcea în  7 Mai 2014