Între iluzie și realitate, o chestiune de atitudine

supărat
Un prieten al comunității CodeCamp și lider de echipă într-una din firmele de IT din Iași, îmi povestea prin Iulie anul acesta, cât de delicată era situația la birou:

„În firmă se zvonește de o experiență similară lăsată cu demisii. A ieșit un scandal monstru în momentul în care dezvoltarea s-a terminat, aplicația întorcându-se din etapa de validare internă cu un timp de rezolvare a anomaliilor mult mai mare decât rezerva noastră. Eu cred că n-avem nicio șansă să terminăm totul până când începe testarea. Șeful de proiect a fost dat afară după ce a prezentat realitatea, iar eu mă simt nevoit să sar peste cât mai multe etape ca să-mi salvez pielea. Abia aștept să plec de la ei!”

veselVizibilitatea este un element cheie pentru orice proiect, și nu poate fi obținută dacă participanții la proces nu sunt integrii, devotați, deschiși și respectuoși, indiferent că vorbim despre client, angajator sau angajat, și toate istorioarele de acest gen mă fac și mai nerăbdător să susțin următoarea sesiune de training de Scrum gratuit, unde dezbatem pe larg aceste aspecte. 

La fel de mult mă bucură și că problemele par totuși să se fi rezolvat pe acest proiect, căci ultima oară când l-am întrebat cum merg lucrurile – acum 3 săptămâni – răspunsul lui a fost următorul: „Problemele nu s-au rezolvat integral, dar nimeni n-a fost concediat când am prezentat realitatea. Nu s-a putut schimba data livrării, dar s-a putut renegocia perimetrul funcțional. Important este că s-a luat o decizie. Ai avut dreptate! Eram complice fără să vreau la toată nebunia asta”.

În încheiere vă invit să urmăriți următorul material, realizat de echipa AgileHub în baza aceluiași subiect: „Între iluzie și realitate”. Acesta este doar primul episod, dintr-o serie menită atât să caricaturizeze situațiile organizaționale cu aromă tradițională, cât și să exemplifice într-un mod cât mai plăcut diversele învățături.

[lyte id=”8Y8FeiI0kKY” /]

 

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 12 decembrie 2013.

Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.

 

Anunță-ți prietenii!
Tags: , , , , ,
0