Direcțiile de finanțare AgileHub

Avem mai multe discuții între membrii AgileHub-ului și cu diferiți IT-iști din comunitate despre direcțiile de finanțare. Dezbaterile sunt în curs, dar ținem totuși să anunțăm ideile reținute până în acest moment și pe care le vom dezvolta foarte probabil în viitorul apropiat.

Sponsori unici la cursurile AgileHub

Cursurile pe care le organizăm în mod regulat sunt deschise de acum încolo sponsorizărilor unice, fiecare curs putând avea cel mult un sponsor.

Firmele aleg cursurile sau atelierele din catalogul publicat și promovat pe site-ul nostru, și își exprimă intenția de sponsorizare. Dacă evenimentul poate fi organizat, AgileHub va publica logoul firmei pe pagina de înscriere, va aminti numele sponsorului la începutul evenimentului şi va așeza rollup-ul acestuia în sală.

În urma acestei sponsorizări, AgileHub-ul va organiza evenimentul într-o sală din centrele de conferințe adecvate, va asigura masa și protocolul participanților, transportul și cazarea formatorului.

Este important de precizat că această schimbare nu va influența procesul actual de organizare a evenimentelor:

  • înregistrările se vor face exact ca până acum, prin www.AgileHub.ro,
  • sponsorul nu-și poate alege participanții și nu poate schimba conținutul cursurilor,
  • iar datele cu caracter privat nu vor fi trimise sponsorului.

Evenimentul companiei

Am fost solicitați de trei firme diferite să organizăm evenimente pentru ei. Aceste firme au căutat exclusivitate și un format adaptat lor. Nu am putut da curs acestor cereri atât timp cât nu avem un program public la disponibilitatea tuturor.

De aceea am creat un nou serviciu oferit de AgileHub ce constă în: crearea unui site, promovarea evenimentului, logistica înscrierilor și aducerea specialiștilor la eveniment. Toate celelalte cheltuieli (transport, cazare, sală de conferință, masă, etc.) vor fi suportate de firma care ne solicită serviciile.

Deoarece acest tip de eveniment se creează în jurul unui identități noi și unice de fiecare dată, toată logistica, incluzând și înscrierea participanților, va fi gestionată separat, iar informațiile cu caracter privat vor intra și în coproprietatea firmei.

Sponsorizări directe

Atât persoanele fizice cât și cele juridice pot face o donație direct în contul AgileHub RO30VBBU2511BR2628962701. Până în acest moment, AgileHub-ul s-a bucurat de :

  • redirectări 2% din impozit.   Estimăm că un numar de 30 de persoane au ales sa doneze cei 2% din impozitul pe anul 2013 către AgileHub. Ministerul Finantelor va directiona banii către asociaţie la finalul acestui an, în 2-3 tranşe.

Mulțumim tuturor celor care şi-au arătat aprecierea pentru ceea ce facem noi şi ne susţin direcţionând aceşti bani către AgileHub astfel încât să putem oferi o coerenţă sporită programelor noastre.

Noi vom continua să facem ceea ce facem şi fără sponsorizări, însă orice contribuție este bine venită.

Donații materiale

Au fost și cazuri de firme care s-au oferit să ne susțină cu diverse materiale (foi de flipchart, carioci, post-it-uri, etc.). Suntem încântați să avem o opțiune și în acest sens, iar de fiecare dată când vom primi o astfel de donație, vom anunța numele firmei și logoul pe pagina noastră de Facebook.

Servicii personalizate

Am fost solicitați să ținem cursuri sau prezentări în cadrul companiilor. AgileHub-ul va răspunde pozitiv în măsura în care colaboratorii vizați de astfel de cereri își vor dori acest lucru.

Magazin AgileHub

Vom pregăti un magazin online AgileHub prin intermediul căruia vom vinde diferite produse, cu scop didactic sau promoțional.

Diferite programe cu fonduri

Astăzi, accesul la fonduri este unul din punctele noastre slabe. Avem nevoie de ajutor și timp să învățăm cum se fac astfel de programe. Această ultimă axă rămâne importantă din punct de vedere strategic și dorim să o privim ca pe un proiect pe termen lung.

Vom reveni în scurt timp cu detalii despre fiecare axă, însă până atunci ne puteți trimite feedbackul vostru folosind formularul de contact.

Cornel FătulescuArticol scris de Cornel Fătulescu în 01 Octombrie 2014. Direcțiile de finanțare AgileHub. Găsiți mai multe informații despre Cornel Fătulescu pe pagina membrilor AgileHub sau pe blogul său personal.

 

Anunță-ți prietenii!
Tags: , ,
0